2008-09-30

Lavendel


Lavendel är en olja jag verkligen använder ofta. Den balanserar både det sympatiska och parasympatiska nersystemet. Det lugnar ner hela mig när jag är uppe i varv. Jag sover bättre när jag applicerar lavendel under fötterna. De bästa upplevelserna har varit när jag har skurit mig och troppat oljan direkt i såret. Det läker mycket snabbt. Blödningen stoppar och efter en stund så ser jag hur det läker och får ny hud. Jag har även klämt min tumme i bildörren och fick inget blåmärke därefter. Jag blev mycket överraskad. Och smärtan försvann snabbt...jippii.
Det finns så många områden vi kan använda lavendel när det är helt ren!!

Lite fakta om lavendel.

LAVENDER is the most "universal" oil. (When in doubt, use Lavender.) The French scientist Rene^ Gattefosse^ was the first to discover lavender's ability to promote tissue regeneration and speed wound healing when he severely burned his arm in a laboratory accident. Lavender (Lavandula angustifolia CT Linalol): Contains has 187 constituents and synthetic lavender only has 4 constituents. Apply to location.

Indications: It's antiseptic, analgesic. antitumoral, sedative, anti-inflammatory. burns (cell renewal) wonderful effects with taking the burn away from any type of burns (including lips), dandruff, hair loss, allergies, convulsions, herpes, headaches, indigestion, insomnia, high blood pressure, menopausal conditions, nausea, phlebitis, tumors, premenstrual conditions. scarring (minimizes), skin conditions (acne, dermatitis, eczema, psoriasis, and rashes,) and stretch marks. It may be used to cleanse cuts, bruises, and skin irritations.

For insomnia, a person can rub lavender on your feet or a person who can not sleep and it will help them to relax and go to sleep. It has been reported in England's hospitals that from using lavender on the elderly patient they were able to take them off their sleep medication and reduce their pain pills. T
o help increase the relaxing action you may add with Lavender 6 drops of Peace & Calming. Or use RutaVala.

Skrivet av Nancy Sanders i USA
Lavender also is great for cold sores. You feel one coming on, apply lavender and it's history. I have also seen ulcerated sores clear up completely from the use of Lavender. Burns without question is the biggest relief you can get, along with LavaDerm to keep the moisture in the skin and take the burn away. I work with both plus grated potatoes applied to the burn. The potatoes draws out the burn and when they are hot apply Lavender again and LavaDerm then a cool batch of grated potato. I always have an extra batch of potato in the freezer to change when the first batch get hot. Just replace the first batch in the freezer when you get the second batch. That way it is cooled down to use again.

2008-09-29

Underbara måndagar

När jag gick i skolan så var måndagar inte alltid den roligaste dagen i veckan. Men nu tycker jag nästan alltid att måndagar är helt underbara. En hel vecka framför mig. Allt är möjligt. Jag upplever en fräsch energi, som nystart varje måndag. Det är säkerligen min egen inställning till måndagar som hjälper mig på vägen.

Idag har varit en bra start på veckan. Jag har min "fixarlistar" och tar en sak i taget. Samtidigt har jag valpen som är igång och behöver sin tid.

Ikväll ska jag hålla ett inspirationsföredrag till en grupp kvinnliga företagare. De jobbar alla med Mary Kays hudvårdprodukter. Jag blir själv alltid inspirerad av mötet med dem. De tror på sin dröm och vill leva i glädje och tjäna pengar. Och så hjälper de andra kvinnor att bli ännu vackrare och som följd stärks deras självförtroende.


Jag tror och är övertygad att vi alla kan lyckas i våra liv om vi följer vårt hjärta. Det är viktigt att kunna skilja på vad som verkligen är en passion och vad som hindrar oss från att nå vad vi vill. Oftast är våra innersta önskemål också de som skrämmer oss mest.

Sedan kan det finnas inre begränsningar som t.ex hur vi tror vi ska vara. Vad som är rätt och fel att göra? Vad som andra tror är rätt och fel. Det är fel tid. Eller jag är för ung eller för gammal.

Trosföreställningar som hjälper oss att leva vidare utan att behöva använda oss av vår inre styrka och mod för att våga tro på våra drömmar. Och leva demmmmmm!!!!!!

Varför väljer vi ofta att vara kvar i begränsningar och i rädslor?
Varför är inte vårt samhälle inställd på att vi ska möta och läka våra rädsor?
Tänk om vi som barn hade fått lov att prata om alla våra känslor och fått läka såren direkt? Jag upplever att det börjar förändras, det finns så många nya möjligheter för barn att läka snabbare och enklare. Det finns t.ex Resan för barn av Brandon Bays och healing. Barn är så öppna och mottagliga. Det är ett rent nöje att ha barn som klienter.

När jag var i Wien berättade Gary Young att han har behandlat 900 fall av lungcancer fram till idag. Alla patienter har blivit friska får jag tillägga.
Han har kunnat hitta orsaken till cancern hos alla i känslomässiga traumas i deras liv. Ofta 15-25 år tidigare.
Känslor ska inte tryckas under eller sopas under mattan. Det är en direkt indikator på hur ditt liv är, hur din kropp och själ mår. I Kina brukade man gå till läkaren när man blev nedstämd eller hade många negativa tankar. De flesta väntade inte på att kroppen skulle bli sjuk. Vilken härlig och sund inställning till kroppen och livet.

Satsa på ditt liv, din själ, dina känslor så satsar universum 1000x mer i ditt liv!!

Det är värd varenda krona du lägger ner i ditt liv. Ditt liv är det viktigaste.

As you sow, so shall you reap!!!

Läker vi rädslor så har vi färre hinder i vägen och når våra drömmar snabbare. Så underbart och det behöver inte vara tufft och hårt. Jag har klienter som på 2-3 gånger släpper på 10-20 års stress i kroppen. Vilken skön känsla!! Release!!!!!!

2008-09-27

Malmö 19:e oktober



Söndag den 19:e oktober är du välkommen till en inspirationseftermiddag. Du blir introducerad till en värld med eteriska oljor av märket Young Living.

Vi kommer att dofta, smaka och smörja in huden med oljorna så att du får en egen upplevelse. Vi går igenom "Essential 7", ett kit med 7 oljor, som jag själv använder i min vardag. Jag delar med mig av mina egna upplevelser och Olga med sina. Oljorna passar bra till vuxna, barn och djur. Själv använder jag även oljorna när jag coachar samt vid regndroppsteknik RDT, en djupgående massage.

Du kommer att lära dig hur du använder dig av oljorna i din vardag och även på jobbet. T.ex förbättra koncentrationen, lugn och harmoni i kroppen, stoppa blödningar, somna lättare, och hjälpa oss att stärka vår hälsa och vara i balans i kropp och själ.


Tid? kl. 16:00-18:30, söndag den 19:e oktober
Plats? Köpenhamnsvägen 44 A, 4.vån. Hemma hos Olga Puterman.
Pris? 80kr inkl. kompendium, fika och en superdrink.

Anmälning via telefon 0708 39 39 97 eller via email Intunewithlife@gmail.com
Begränsad antal platser.

Välkommen!

Ord som berörde mitt hjärta...

Alberto Villoldo:

A friend of mine, a Buddhist priest of some renown, once told me how dismayed he was that people often discontinue their Zen practice once they began to feel better. Zen isn’t about feeling better, he told me, it’s about making a difference in your life and in the world. Shamans believe the same. They understand that you are only healed as far as you can be an agent for positive change. I learned during my travels in the jungle and the Andes that spirituality is intimately connected to the well-being of your village. You cannot live for long in bliss on top of a mountain disconnected from the rest of humanity, tempting as this idea may be. This is not true bliss, but escapism. True bliss is about taking up your role as a co-creator of the world, fixing what is wrong and being steadfast in defending what is right. It means channeling your bliss into action and doing what needs to be done to help others have an opportunity to heal as well.

Det är inte enbart min egen lycka jag strävar efter! Jag vill inspirera min omgivning att må bra och leva med glädje och balans tillsammans med världen, med sina grannar och vänner.

2008-09-26

Valpen är så söt




Jag är så glad och tacksam för den undebara valp vi har fått in i våra liv. Säker och trygg från dag ett och vi har så mycket roligt tillsammans. Jag är inte rädd att sätta gränser redan nu. Förra hunden var många saker mer ok. Nu vet jag vad det blir för följder och hur mycket lättare det är att uppfostra nu istället för att börja senare.


Det skulle finnas mer kurser för blivande hundägare....

Idag fick jag besök av en kompis från Malmö. Hon heter Olga och är hundinstruktör och tog med Maydele, en labrador. Vi hade så roligt. Valpen tyckte det först var så läskigt med den stora hunden till de blev bästisar. Det kommer att bli jätte roligt att se de följas åt.


Idag ringde de från auktionshuset Lauritz.com här i Helsingborg och frågade om jag kunde hjälpa till imorgon för att de skulle ha en värdering på Höganäs bibliotek. Så jag tackade ja, det ska bli kul. Det är ju ett tag sedan jag jobbade där. Jag tyckte om mina kolleger, men sättet att jobba på är inte för mig. Jag behöver jobba med hela mitt hjärta.
Jag är där mellan kl. 12-14. Vem som helst får komma med saker de äger för att få värderade och om de önskar även lämna in till försäljning.

Nu ska jag i alla fall i säng och sova riktigt bra och vakna till en super glad valp som bara vill slicka av hela mitt ansikte. Hon är så lätt att ha att göra med.
Hoppas ni alla har haft en underbar vecka och får en riktigt solig helg.
Även om inte alla dagar är toppendagar så finns det insikter och upplevelser som får oss att växa. Kanske inte roliga i stunden, men efteråt superbra att ha i bagaget.

2008-09-24

Regndroppsteknik RDT

För dig som inte vet så mycket om regndroppstekniken:

Regndroppstekniken som utvecklats av amerikanen Gary Young, baseras på att många typer av ryggproblem som skolios och ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger längs ryggraden. Dessa sjukdomsbesvär orsakar inflammation vilket i sin tur gör att ryggraden förvrids och vanställ.

RDT är en kraftfull behandlingsmetod som hjälper kroppen att korrigera defekter i ryggradens kurvaturer genom att man använder sig av eteriska nyckeloljor mot virus, bakterier och inflammationer. Under åren har RDT hjälpt många fall av skolios, kyfos och kroniska ryggsmärtor.

Genom att integrera Vita Flex och massage, hjälper de kraftfulla eteriska oljorna till med att justera kroppen både strukturellt och energimässigt. RDT änvända också för att lösa upp känslomässiga blockeringar i kroppen.

Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ. Immunförsvaret stärks.
Denna behandling har också en normaliserande effekt på kroppens olika funktioner som t ex blodtryck, ämnesomsättning och hormonbalans.

Behandlingen utförs på fötter, rygg och via andningsvägarna.

2008-09-23

Valpen kommer....

Imorgon kommer valpen
....vi ska hämta den efter lunchen. Hon heter inget ännu. Namnet får hon gärna berätta själv. Det har alltid fungerat med mina tidigare djur. Ställt frågan och vid något tillfälle kommer en röst med ett namn. Finns inget tvivel att det rätt namn.
Nu har vi löst den gåtan eller hur?? hihii...

Jag är så rolig idag. Alex och jag har skrattat och busat och haft så skönt. Det är roligt att vara hemma igen, men jag kände mig verkligen hemma i Wien. Liknande som i Köpenhamn. Något i mig väcks till liv i storstäder....I just love it.


På torsdag har jag min massagedag med flera klienter som jag ska göra det nyaste regndroppstekniken med. Det finns 2 tider kvar. Det är en behandling på 90min som jag erbjuder nu på torsdag för 450kr. Ring om du vill vara med: 0708 39 39 97.


Jag tänkte skriva att jag för tillfället läser Cesar Milans bok igen. Men jag läser flera böcker samtidigt. Jag älskar att utvecklas och bli inspirerad. Det häftiga för mig att vara coach är att jag hela tiden behöver utvecklas annars kan mina klienter mer än jag. Då får jag gå till dem. Inte så dumt heller. Alltid bra om eleverna blir bättre än läraren, eller hur?

Det berättade Karen Kingston till mig. Hon frågade om jag kanske ibland var "en pain in the ass" till mina lärare? Jo, det stämnde. Då sa hon: det tycker jag om, jag vill att mina elever ska bli bättre än mig. Jag älskar denna inställningen!!

För att återkomma till Cesar så är han otroligt bra med djur. Har du sett på TV4+ måndagar kl.20:00?? Du behöver inte ha en hund eller en katt för den delen för att få en hel del av hans teaching. Jag vet en kvinna som tackade för boken, hon hade ingen hund, men det fungerade lika bra på sina barn. Nu var det mera lugn och balans hemma.
Han lär ut mycket om ledarskap och energier!! Hur skulle världen se ut utan energier? Skulle inte fungera. Men det blir ännu roligare när vi förstår hur energier fungerar. Vi behöver kanske inte förstå allt, men känna det. Barn och djur känner....
Bon nuit

2008-09-22

Thaimassage


Idag fick jag ett sms från Sandra Wennerhag, en kompis, som numera bor i Köpenhamn. Hon kommer egentligen från Helsingborg. Vi träffades för många år sedan på Rörvig folkhögskola i Danmark. Skolan i Rörvig lärde oss mycket om ayurveda, en urgammal indisk läkekonst. Vi fick lära oss meditation, yoga, massage, ayurvedisk matlagning, konst och så mycket mera. Vi lärde oss att leva i balans enligt ayurvedan.

Sandra ska vara i Helsingborg from den 26:e till den 28:e oktober. Hon erbjuder thai inspirerad massage och kommer hem till dig. Sandra erbjuder denna massage för 400kr. Ett erbjudande som är värt att prova, eller hur??

Om du vill boka tid så ska du ringa:
0045 20 14 96 83

Du kan även gå in på hennes hemsida:
www.trinitymassage.dk

2008-09-21

Äntligen hemma!!!!

Jag har haft en helt underbar vecka i Wien som jag aldrig kommer att glömma. Jag har vidgad mina tankar och föreställning om min värld och hur jag ser på livet. Har fått kunskap och insikter hurjag ska integrera eteriska oljorna i mitt coachingarbete på ett djupare plan.

Det var sååå inspirerande att höra olika västerländksa läkare och forskare prata om oljorna och ge exempel hur de arbetade. Flera läkare från Österrike som har gått ifrån att skriva ut kemiska läkemedel till att ge sina klienter eteriska oljor och näringstillskott. De berättade att klienterna blev fortare friska, inga biverkningar och kommer sällan tillbaka. Inte så konstigt varför läkare håller kvar kemisk medicin.

Jag har inte varit helt mot mediciner, men nu ser jag att det inte kommer att behövas om vi lär oss att arbeta direkt med rena eteriska oljor. Det är viktigt att de är av mycket hög kvalite annars år resultatet inte tillfredsställande.


Dr. Gary Young kommer nu bli professor och jag ska börja att studera på universitetet i Ecuador. Tre veckor per semester kommer jag att vara i Ecuador, resten av tiden är det studier hemma. Det ska bli helt underbar. Om jag vill kan jag doktorera i the science of the essential oils.
Detta blir första universitetsutbildning i hela världen som utbildar läkare! Helt otroligt!! Jag har längtat och nu är det tid. Jag kommer att berätta mer om detta och allt möjligt som hände i Wien. Fick många recept med mig hem om oljorna, nya användingsområden och massagetekniker. Så det ska nu bli ännu mer spännande att ge regndroppsmassage.

Jag är fylld med energi och glädje för livet och vad jag kan bidra till denna underbara värld som jag lever i.

Det är roligt att vara tillbaka till bloggande och alla som läser. Alex är inte så van att blogga, men jag blev glad att läsa hans inlägg...
Jag kommer att skriva en hel del om Wien och sedan ha inspirationskvällar så du får möjligheten att prova det jag prata om. Min inspiration har varit på toppen och jag har fått till mig nya saker jag ska erbjuda. Något jag inte har sett någon annan göra. Jag ska föra ihop två världar. Konsten och energier. Jag kommer ge dig mer information denna veckan.
Nu ska jag lägga mig och tankar en massa sömn och starta denna veckan med ett stort leende på mina läppar.
Jag glädjer mig att höra från dig, träffa dig och se hr livet utvecklas.

Guten Nacht, träum suess
Lisen

2008-09-19

Herrloge & Healing

Om 1 timme är det premiär i våra nya, ståtliga lokaler i vår herrloge som heter W:6. Den grundades 1854 och W står för Wänskap. Vi blir c:a 100 män i mörk kostym och ska äta god middag. Vi har alltid fantastiskt roligt med graderingsriter, sång och roliga historier. Nu får jag inte skriva mer för resten är hemligt! :-)


Ska bli intressant när jag berättar att jag jobbar med healing. Kanske långt ifrån deras vanliga intressen som golf och buisness!? Men man vet aldrig, det är många som öppnar upp för de nya energierna som vi kan få hjälp av. Fler o fler ställer frågor som: vad gör jag här, vilket är mitt syfte och kunde det inte vara lite mindre krångligt att leva? Det kan det! Prova healing.
Glads Helg! Alex

2008-09-17

Lyxvilla på Österlen


Hej, Alex här! Lisens sambo som fått blogguppdrag nu när Lisen är i Wien. Jag älskar fastigheter och har kikat runt på blocket i 4 timmar ikväll, hittade en spännande skola till salu som jag ska åka och titta på. Sen såg jag en lyxig villa med 10 bäddar nära havet på Österlen som är till uthyrning. Klicka på bilden för att förstora den.

Genast började jag att fundera på vad jag kan göra där, för den var så fantastisk! Jag jobbar med EnergiCoaching och en kurs där ute på vishan med öppen spis samt jaccuci på altandäcket kan ju inte vara fel. Vad sägs om 3 dagar med meditation, energiarbete, god mat och favoritboken tillsammans med 6-7 andra likasinnade!? Härligt eller hur!

2008-09-15

På väg

Nu är jag i Malmö och snart på väg till Wien. Så roligt att kunna skriva lite. Jag kom på att det finns mingelmöte i Helsingborg också. För dig som gärna vill vara med i Malmö men inte kan.
Helsingborgs mingel den 1:e oktober!! Det äger rum på Idrottens Hus kl.8-10 på morgonen och kostar 150kr cash.

www.helsingborgmingel.se

Ta med visitkort, lite pengar och ett stort leende!! Så ses vi där. Det är alltid någon man har sett eller känner. Jag älskar att skapa möten mellan människor. Nätverka är verkligen givande och ett sätt för varje företag att visa sig utåt. Det går inte att sitta hemma, bakom sitt skrivbord eller i sin butik och tro att kunderna ska komma en vacker dag. En vacker dag kanske de kommer, så vi kan alla vänta på något gott eller hur?

Nu är det tid att ta saker och ting i egna händer. Tycker du inte om att nätverka så ring mig så ger jag dig lite nya tankar och sätt att tycka det är riktigt roligt. Du kan också gå på en kurs hos Tomas Lydahl.

Jag var på Väla och handlade och tittade in i outlet butiken. Jag köpte riktigt fina saker där på rean. Nu hittade ekologiska jeans och tröjor.
Ekologiska kläder är på väg nu och det är så roligt. Och även andra material. För bomull är inte så bra för vår miljö, det är mycket resurser som behövs för att bomull ska växa. Vatten. Jag har provat bamboo sockar och de var så mjuka att jag inte riktigt kunde tro att det var bamboo. Tack Helena för att du öppnade upp ögonen till en ny produkt.
Jag vill gärna köpa mer ekologiska underkläder. Det ska vara fina, kvinnliga och till bra priser. Jag hittade lite på www.swedenorganics.com
Kanske inte sexiga, men till bra pris.
Finns många sidor. Har du köpt ekologiska kläder som du är riktigt nöjd med?

Nu ska jag snart natta mig och det ska bli så skönt att komma iväg. Det blir inte många timmar sömn för mig....
Önskar dig en underbar vecka. Lisen

2008-09-13

Facebook

Jag glömde att säga att du får gärna bjuda in mig som vän om du också är med på facebook.
Nu ska det nätverkas!

Idag ska vi på Sofiero, det är hundutställning. Om 10 dagar kommer vår valp och det är på tiden att köpa lite saker. Förra hunden jag fick var jag helt oförberedd. Jag sökte lägenhet på internet med en kompis och så för att ha lite kul gick vi inte på blocket och kolla på djuren. Det får mig alltid att skratta. Vi anada direkt att något skulle ske och efter en lite stund så öppnade vi en sida och båda bara visste att vi skulle ha en hund. Nästa dag åkte vi mot Båstad och kom hem med var sin valp. Vi hade varken foder, koppel eller något annat. Så det blev en stor omställning direkt. En fantastisk omställning och en fantastisk hund, Tara.

Nu öppnar jag dörren i mitt hjärta till en ny varelse som kommer att följa med oss i allt vi gör. Välkommen...

2008-09-12

FACEBOOK

Äntligen är jag aktiv på min facebook sida. Riktigt roligt att hitta gamla vänner över hela världen. Jag har levt i många länder och tog studenten på Grännas riksinternat. Så vi är alla utspridda. Jag har varit rätt sen med facebook.

Idag var jag medbjuden till ett mingelmöte i Malmö, ett lunchmöte med BNI på Kramers. Det var fint att se en grupp med så underbara energier och människor med glädje i ögonen. Jag blev medbjuden av Anna Kober, en "kursare" från Kvix. Så jag minglade, fick lite visitkort och kanske en kund som vill komma på coaching. Så det var spännande. Nu blir det fler BNI möten jag ska besöka, nu i Helsingborg.

Om du har lust att mingla och få en massa kontaker så är mötet i Malmö perfekt. Jag har fått höra av många som tycker det är helt underbart. Någon tyckte det var lite väl stökigt. Inte konstigt om det befinner sig ett par hundra människor tillsammans och pratar!
Wow, det måste vara otroligt dynamiskt där. Jag är tyvärr bortrest, så jag missar möjligheten nu på hösten. Den 1. oktober äger det rum i Helsingborg!! Låter bra och jag är med!!

Så all som söker nya kontakter, kunder, och vad du nu önskar.....gå dit.

Jag har försökt att länka till hemsidan om Malmö Mingel, men den vill inte fungera.
www.malmomingel.se
Om det inte fungerar när du själv söker så googla det, så hittade jag dit.

Glöm inte att anmäla ditt intresse!

mingel - Den stora nätverkar- och mingeldagen i Malmö

Nästa mingel: Onsdagen 17:e September, 2008 kl 8,00 - 10,00 Konserthuset, Amiralsgatan.

Återigen var vi över 300 företag.med full engeri,massor av glada företag och företagare!

Bilder och text finner du på följande sidor Här får DU chansen att träffa nya affärskontakter från många olika företag, nätverksgrupper och verksamheter.

Tag med dig rikligt med visitkort och ett strålande humör - så får DU chansen att möta många spännande människor och möjligheter.

Här finns människor inbjudna av de olika nätverken - tag chansen träffa nya nätverk och människor du aldrig annars träffar.

Detta är ett mingelmöte med avsikten att vara en stor mötesplats för alla Malmös företag och företagare. Att skapa mänskliga möten som ger affärsmöjligheter, en annorlunda och kul upplevelse som kan ge dig nya kontakter och affärer. Kontakten som DU söker kanske finns på plats - satsa 2 timmar på att väsentligt öka ditt kontaktnät. Tag med dig rikligt med visitkort så att ingen skall behöva missa DIG.

Välkommen att deltaga kostar 150:- vilket erläggs vid ankomst - detta täcker en enklare frukost och lokalhyran.

Hjärligt välkommen,

Initiativtagare Sven Larsson 0705-142 315 sven@sl-management.se

NU ska jag lägga mig efter en lång dag i Malmö och en mysig kväll i Helsingborg.
God nattttttttt, Lisen


2008-09-11

1000 besökare idag


För tre månader sedan bestämde jag mig för att börja med en blogg. Jag har ingen hemsida och ville nå ut till mina klienter och vänner. Jag tror att min hemsida kommer innan jul. Alla som läser min blogg kommer att få reda på det.


Idag känner jag en ödmjukhet och glädje inför min blogg: 1000 gånger kommer min blogg ha besökts sedan juli. Jag är super glad för att vi delar på detta forumet. Jag älskar att inspirera människor och även nå fram med nya budskap. Idag jobbar jag mycket med individuell coaching och det ger mig mycket glädje att se människor växa och förändra sina egna liv med mer livsgädje och motivation.

Jag har fler och fler grupper och föredrag och kommer att lägga mer tid på möten i grupp. Bloggen för mig är som en grupp jag "jobbar" med.

Så grattttisss till oss alla som är med. Ett stort tack att du läser min blogg!


Nästa steg med min blogg är att aktivera alla er att lägga in kommentarer på det jag skriver. Det blir så mycket roligare för alla. Jag blir mer medveten om vad du tycker och tänker. Sidan blir dessutom mer levande. Ulrika från BeHappy är flitig med sina inlägg: Tack!!


För alla som tycker det är lite krångligt:


Det är mycket enkelt att lägga in en kommentar. Precis efter varje inlägg står det "Upplagd av Lisen, tiden och sedan kommentar: 0" (oftast 0 för det är inte så många.)


1. Klickar du "kommentar"


2. Skriver i rutan "Lämna din kommentar"


3. "Ordverifiera", där ska du skriva vad du ser. Ibland är det bara ett par bokstäver.


4. Skrollar ner och klickar på anonym om du inte har en emailadress på gmail.


5. Klicka på "Publicera din kommentar"


Så var det klart!


Jag vill också fokusera på att expandera med bloggen. Fler besökare och fler som länkar till varandras bloggar/hemsida. Jag har även blivit medlem på facebook. Är du medlem får du gärna bjuda in mig som vän!

Ett bra sätt att nätverka, även globalt.


Nästa vecka reser jag till Wien så jag kommer inte skriva så många inlägg. Jag kommer inte att ta med mig min laptop. Får jag tillgång till internet så blir det säkert något inlägg. Däremot kommer min kära sambo Alex att vara aktiv och skriva lite när jag är borta. Han har jobbat många år inom fastighetsbranschen och numera även som Energy Coach. Det ska bli jätte roligt även för mig att läsa på min blogg när jag är bortrest. Alex har en hjärna som verkligen fungerar på olika dimensioner!
Jag reser redan på måndag eftermiddag den 15.9 och är tillbaka på söndag den 21:e september.

2008-09-09

Detox med Holistic

Igår var jag i Malmö på en kurs om Detox med Leif Östberg. Det var märket Holistic (svenska företag som tillverkar kosttillskott) som anordnade dagen och det var jätte lyckat. Jag älskar att ta hand om min kropp. Jag studerade ett tag indisk läkekonst, ayurveda och besökte en klinik i Tyskland och gjorde pancha karma ( en urgammal reningskur ).

Jag blev riktigt inspirerad av Leif, han är otroligt kunnig och har en egen klinik. Många kör långväga för att bli friska. När läkare inte kan lösa problemet så söker sig många vidare. Synd att vi inte söker alternativt först. Nästan alla läkemedel som patienter tar har så stora biverkningar att vi skadar vår kropp ännu mer. Jag är inte mot läkemedel. Jag förstår inte varför vi ska använde så mycket kemi i vår kropp? Vi har allt naturligt på vår jord. Varför tillåter vi läkemedelindustrin att producera allt kemiskt när det går att få tag på naturligt? Jag vet att läkemedelsindustrin vill patentera och det går inte med en ört. Viktigt för att kunna tjäna pengar.....!?!

Leif Östbergs hemsida
www.medibalans.se

Visste du att 70-80 % av alla svenskar har parasiter som stör matsmältningen? Inte så roligt. Jag har bestämt mig för att göra en detox med holistics produkter. De heter Ultra Detox och Ultra Balans. Produkterna ska intas samtidigt för att göra bäst möjliga verkan på kroppen.


Gifter bildas i kroppen vid t.ex dålig matsmältning, dålig kost, men kan också tillföras med luften och vattnet. Denna detox kuren kan man göra flera gånger om året: Många upplever att de blir piggare, lättare och har mycket mer energi. Och inte att glömma: parasiterna försvinner.
Detoxkuren rensar inte bara tarmen utan också levern, balanserar tarmfloran och motverkar svullen mage.

Är du gravid så ska du vänta tills efter du har fött barnet. Det går mycket bra att göra detox medans du ammar.

Vinster med detox: mer energi, bättre minne, starkare och snyggare hår och naglar, mindre förkylningar och allergiproblem, huden blir mjukare, mindre torr och smidig, mindre problem med gaser, magont och svullen buk, mindre smärta och ledvärk.....

Du kan gå in och läsa om produkterna på deras egna hemsida:

www.holistic.se

Jag tycker de har bra priser på sina produkter. Min kropp är mycket sensitiv när det gäller användning av produkter och det gäller också kosttillskott. Holistic har fungerat mycket bra. Så jag kan verkligen rekommendera produkterna. Det finns verkligen mycket på marknaden.

Ultra Detox kostar 355kr
Ultra Balans kostar 295kr

Kuren är på 45 dagar och du behöver en burk Ultra Balans och 2 x Ultra Detox.

Om du inte hittar produkter nära dig så kan du beställa de från mig: intunewithlife@gmail.com
eller via telefon 0708 393997.


2008-09-07

Inspirationskväll



Onsdag den 10:e september är du välkommen till en inspirationskväll. Du blir introducerad till en värld med eteriska oljor av märket Young Living.

Vi kommer att dofta, smaka och smörja in huden med oljorna så att du får en egen upplevelse. Jag gör en kort presentation av "Essential 7", ett kit med 7 oljor, som jag själv använder i mitt liv.

Du kommer att lära dig hur du använder dig av oljorna i din vardag och även på jobbet. Förbättra koncentrationen, lugn och harmoni i kroppen, stoppa blödningar, somna lättare, och hjälpa oss att stärka vår hälsa och vara i balans i kropp och själ.

Young Living eteriska oljor kan användas vid behov för dig och din familj, eller som behandlingskomplement för t.ex. massörer, hudterapeuter och coacher.

Tid? kl. 18:30-20:30, onsdag den 10:e september
Plats? Villatomtsvägen 12, Helsingborg
Pris? 100kr inkl. kompendium, fika och en superdrink.

Anmälning via telefon 0708 39 39 97 eller via email Intunewithlife@gmail.com
Begränsad antal platser.

Välkommen!

Piku Online

Som jag tidigare har berättat går jag en kurs för att stärka kvinnliga företagare. Det är verkligen roligt och givande. Kursen är inte skräddarsydd till mig, men mycket är givande.
Genom Kvix kursen har jag fått information om Piku och deras kurser via hemsidan. Kurser och föredrag som du gratis kan ta del av. Jag har faktiskt själv inte varit inne och läst ännu. Så det ska bli spännande.

Du kan själv gå in och kolla på sidan
http://www.pikuonline.se/contentpages/start.aspx


Här bjuds gratis OnLine-föreläsningar till företag och organisationer i alla branscher och storlekar. Registrera dig och bli medlem utan förpliktelser. Sedan är det bara att välja vad du vill lyssna på.

Piku OnLine bidrar till ökad kompetensutveckling genom att tillhandahålla inspirationsföreläsningar på nätet. Piku OnLine hjälper till att höja arbetslusten och kompetensen på ditt företag.

Här finner du även informativ fakta om konsulterna som är med och arbetar i och med Piku OnLine och Piku AB.

Hoppas du har haft en underbar helg. Kramar Lisen

2008-09-05

Declutter

Sedan jag är liten kommer jag ihåg att när hösten kom så packades alla sommar kläder och skor ner efter att vi sorterade igenom dem. När jag var liten, så gjorde jag inte så mycket. Men jag var med och kommer väl ihåg det.

De senaste åren så sorterar jag (slänger, skänker...osv) igenom alla kläder och väljer enbart att behålla de kläderna som jag älskar och är fräscha. När sedan våren kommer och jag ska packa upp dem, så går jag igenom dem igen. Jag förändras och jag vill hela tiden se till att min energi är riktigt bra. Kläder hjälper oss att stärka vår energi, vår aura, vår självkänsla och mycket mer. Du vet själv bäst hur det känns när du klär dig i dina älsklingskläder!!

Idag fick jag ett mail av Peter Walsh som jobbar med att rensa och förändrar sättet vi lever våra liv. Han har ett kontrakt med Oprah, så hela USA får verkligen höra en massa om rensa i ditt liv!

Lite råd från Peter Walsh:

FOR THOSE OF US IN THE NORTHERN HEMISPHERE SEPTEMBER IS A TIME TO MAKE THE SEASON SWITCH

As winter approaches, it’s time to open up space in your closets for those bulky sweaters and to make sure that your summer items are properly stored out of the way.

Make space in your closets

Use a closet in the guest bedroom or another suitable space in the basement or attic to store your off-season clothes. Make sure the storage location is cool and dry and that all stored clothes are clean. Mothballs or cedar blocks will help keep moths and other pests at bay.

Själv skulle jag avråde ifrån mothballs och använda lavendel. Fungerar lika bra och bättre för vår hälsa!

Discard what you no longer wear

Every time you switch clothes for the season, you should give your closet a quick once-over. If you didn’t wear it this summer, are you really going to store it all winter only not to wear it next summer? Get rid of it. Also discard summer clothes that are torn, soiled, or just out of fashion.

HOWEVER, IF YOU HAPPEN TO BE SOUTH OF THE EQUATOR (ACTUALLY ANYONE CAN DO THIS!) THEN SEPTEMBER IS A GREAT TIME TO EXPLORE THE BLACK HOLE THAT IS DISGUISED AS YOUR GARAGE!

Whether it’s the garage, that space under the stairs, the basement, the spare bedroom, or the attic, everyone has a favorite black hole for things that they don’t need right away, might need someday, or just can’t get rid of. It’s time to tackle your storage areas!

Divide and conquer

Divide your home into four areas and tackle any storage closets in one zone each week during this month. The four areas might be the basement, bedrooms, living areas, and laundry—choose areas that make sense to you.

Spread the load

Ask friends or family to help if the amount of stuff in storage is large. This can help make the task manageable. Volunteer to return the favor.

Remember—you only have the space you have!

Cull the items you have stored to fit the space you have. Specify areas in your home for needed temporary storage—yard sale items, gifts for re-gifting, or borrowed items like books or videos that need to be returned.

Storage areas

Discard items no longer needed or used, store like items together, and clearly label storage containers and boxes. Remember that garages are often cold and damp or prone to extreme temperatures. Check to make sure your stored items are surviving the elements. If you have a rented storage space, keep in mind that storage outside your home should only be used in extreme circumstances, and then only for a short period of time.

Off-site storage is expensive and, like the old saying, out of sight is out of mind. Now’s the time to reconsider your off-site storage space. How long have you had it? What if you take the plunge and sell or discard everything in there? Would your life change in any way (other than that you’d have one less bill to pay)?

Lite kul på vägen nu inför nästa säsong. Vi har nästan alltid något område i vårt hem som skulle behöva lite extra attention. Ha en plan, dela in din tid precis som det vore ett jobb eller ett uppdrag du har. När vi väntar på bättre tider så släpar vi med saker vi borde göra i våra tankar. Det sliter lite varje dag. Jag brukar ha en liten lista eller skriver ner i min kalender olika saker jag vill ta itu med.

2008-09-04

Nya kontakter

Igår fyllde jag år och det var mysigt från början med frukost i sängen till tårta med min familj på eftermiddagen. Detta året blev det en mera tyst födelsedag, utan fest och bus.


Idag var jag på Kvix, kurs för att stärka kvinnliga företagare. Det är jätte roligt att mötas igen, skratta och lära sig en massa nytt. Under hösten har vi fokus på nätverkande och skaffa nya kontakter. Överallt finns det nya möjligheter. Helt beroende på hur öppen jag är att ta emot och vågar möta det okända. Det är också viktigt att vara förberedd med rätt inställning mentalt och fysiskt. Ha en massa visitkort med sig och inte glömma bort hur man ser ut. Du representerar faktiskt dig själv när du har eget företag. Det är så inspirerande att ta upp dessa saker. Jag har hört många tidigare, men för varje gång fastnar fler saker. Jag tyckte Tomas gjorde ett riktigt bra jobb med att inspirera och motivera hela gruppen. Han hade fokus, lyssnade och kunde hålla energin på topp.

Vår föreläsare är Tomas Lydahl och hans hemsida är http://tlcc.se/sv-start/4_valkommen-till-tlcc.html
Lite lång sida, så klicka bara på länken så kommer du direkt in på hans sida.

Nu får jag snart besök, så goodnight to all of you.

2008-09-03

En ny dag

En ny dag, men nya insikter.

Jag läste precis mitt inlägg från igår och undrar hur jag skriver. En hel del fel. Det får jag ursäkta med att jag har 5 språk i huvudet och lärde mig att skriva på svenska när jag var 17 år.
Nog om det, jag vill och önskar att det ska bli rätt.

Idag har jag jobbat med mig själv, en massa känslor och energier jag inte kunnat placera själv. Så jag ringde min coach och fick hjälp att lösa upp gamla mönster inom mig. Temat är ärlighet, ansvar och ödmjukhet. Nu känns det som en personlighet till mig ramlade av. Ett lager mindre och en ännu mer äkta Lisen är framme. Känns skönt och befriande. Är lite trött och det hela är på väg att landa.
Jag vet att det inte är helt enkelt att förstå förrän man själv har upplevt det. Jag delar med mig för att avdramatisera personlig utveckling. Visst, det är ett jobb man verkligen gör. Men för varje sak jag går igenom, desto roligare är det att leva. Mindre gammalt som är med och styr mitt liv.

Idag ska Alex och på utflykt till Skånes djurpark och ta kontakt med djuren.

Önskar dig en underbar dag!!

2008-09-02

The Bucket List

Nästa gång du vill se en videofilm som påverkar dig och även kanske inspirerar dig så föreslår jag the Bucket List. Vi såg den här hemma för ett par dagar sedan och den dyker upp varje dag i mitt huvud. Filmen är djup, äkta och handlar om livet.
Ta vara på dina drömmar och gör de stegen som behövs för att det ska bli verklighet. Förr hade jag drömmar för att kunna drömma mig bort. En stund av njuta. Nu är drömmar ett steg i framtiden, ett steg som är verklighet om jag verkligen önskar det. Beroende av mina val och mitt sätt att utmana mina rädslor så blir det avgörande om jag tar emot det jag önskar.

Vilken energi har du när du tänker på dina drömmar?

A. Usch, de är långt bort. Det är drömmar, inte verklighet....skriv din egna ord.

B. Så spännande det kommer att bli......

Ta en stund för dig själv. Ta ett djup andetag, blunda och bli medveten om din andning. Sedan uttala antingen högt eller tyst för dig själv dina drömmar.

T.ex jag önskar en trädgård så jag kan odla mina egna grönsaker.
Vilken reaktion kunde du iakta? Blev det kanske varmt inombords? Jag kunde märka att mitt hjärta expanderade, det blev varmt och det spreds sig i hela kroppen. Jag började le och det pirrade till i min mage.

Slutsatsen blir lätt för mig: Min önskan är på samma spår som mitt liv. Önskan är rätt för mig.

Jag tar ett annat exempel:
Jag önskar att öppna en restaurang.

Det kom direkt ett tryck över hjärtat, det känns trångt över bröstkorgen. Lite stress finns i kroppen, nästan som jag håller andan lite. Första bilden jag fick i mitt huvud är en stressad Lisen som ska hålla koll på att allt fungerar.
Det blev inte så svårt att tolka vilka drömmar som är rätt för mig idag! Allt utgår från idag. Vissa saker ändras snabb och andra är med oss över en längre period. Andra förblir oss trogna.

Min kärlek till djur är en trogen vän hela mitt liv. Sedan jag var ett år gammal har jag velat ha en hund. Valde tom ut en gosehund när jag var ett som jag inte släppte, det hade jag med mig i mitt liv i 10 år.

Jag har ett stort hjärta för djur och vill leva på ett sätt så att jag kan ha flera djur. Igår var vi och tittade på valpar och om 3 veckor kommer vi ha en hund i vårt liv. Jag är så glad och jag känner det i hela min kropp. I en ny själ in i våra liv som kommer att följa oss länge och vara med i vårt energiarbete.

Jag jobbar gärna med hundar, katter och hästar. Hjälper de att komma i balans, må bättre och skapa föreståelse mellan människan och djuret. Vi människor utgår från våra känslor och försöker tolka djuret beteende utifrån våra egna. Det blir ofta fel. Så roligt att kunna medla, hjälpa till med insikter, ansvarsbiten och mycket mera.

För att komma tillbaka till filmen: Vid en tidpunkt i filmen så sitter Jack Nicholson och Morgan Freeman och titta på pyramiderna och pratar om döden. Enligt traditioner i Egypten så ställer väktarna vid himlen 2 frågor. Beroende på din svar får du gå vidare:

  1. Have you found joy in your life?

  2. Has your life brought joy to others?

Jag blev så rörd över dessa frågor. För livet handlar om glädje och kärlek tycker jag. Var ska jag börja? Med mig själv! Är jag glad så blir min omgivning glad! Det smittar av sig och jag orkar ge mer.

Skapa glädje i ditt liv. Börja idag. Blessings

Lisen